Margrethes hemmelige atombunker

SE, DET VAR EN DYB HEMMELIGHED, som har haft godt af at haste lidt af på Øavisens redaktion.. Skarøs brandfoged og udvikler af øens unikke beredskab, maskinmester Bjarne Madsen, var blandt de første privatpersoner, der fik adgang til regeringens og Kongehusets atomsikrede miniby til 300 personer en halv kilometer inde i bunkeren under Rold Skov. Da jeg i vinter blev inviteret, opstod der mulighed for at få en gæst med. Kravet var en sikkerhedsgodkendelse, hvilket naturligvis ikke var noget problem for Skarøs mest ihærdige beboer.

ps.. I går – tirsdag den 13. november – kunne BT så afsløre hemmeligheden! Meeen Øavisen er altid et skridt foran. Eller bagved.

Kurt Westergaard var blandt de 26 personer, der fik adgang til det hemmelige anlæg. Han var bevogtet af to sikkerhedsfolk fra PET og kører altid i en pansret bil.

Bjarne Madsen vurderede den enorme generator, der skal levere strøm i tre måneder til 200 nøglepersoner og 93 personaler, hvis atomkrig eller terror rammer Danmark.

En tunnel, formet som en halvcirkel, fører 300 meter ind under Rold Skov. Cyklen er et af de få lavteknologiske hjælpemidler.

Skulle Danmark blive ramt af atomkrig eller ødelæggende terror, bliver der kun plads til 200 politikere, embedsmænd og regenten i bunkeren. Der er sørget for et askebæger – men der er ikke plads til ægtefæller. Ejheller til Prins Henrik.

One Response

Skriv et svar


*