Sektion IV • Kort og godt

Blandt Strynøs rigtig mange innovative beboere, er også kunstneren Susanne Tønnesen. Susanne har arbejdet i smedejern i flere årtier, men har nu valgt et liv i pagt med naturen. På den ene af Susannes gårde er indrnttet et helt unikt værksted, hvor kunst af alle arter er gået i hi. Her beundrer en flok turister fra Ryslinge Højskole nogle af Susanne ældre værker under et privat besøg.
Mangler du et perfekt sted til kreative udfoldelser, har Susanne iøvrigt den ene af sine gårde til salg. Måske! Et fantastisk rummeligt bygningskompleks med konferencelokaler i to etager, en håndfuld badeværelser og endnu flere soveværelser. Måske – fordi Susanne ikke ved, om hun kan nænne at slge ejendommen med udsigt over Øhavet mod Strynø Kalv og Birkholm. Det perfekte sted til BB, firmadomicil – eller som fastboer på Øhavets mest innovative ø.

Nyd aktiviterne og Avernakøs mange tilbud.  Gitte Sørensen, der med fllid og kreativitet har skabt en perle i den tidligere Avernakø Skole har, færgeproblemer til trods, haft en god sæson. Afdelingen med bed and breakfast kombineres med kurser under arbejdstemaet ”Fra ged til sweater”. Der arbejdes med den rå mohair, angora og fåreuld, og deltagerne lærer grundprincipperne i at karte, spinde, filte og valke uld. Der er mulighed for selv at fremstille færdige produkter, fortæller Gitte, som kan kontaktes på gitte@avernak.dk.

Endnu en mililondonation til Strynø. Mens det går rigtig dårligt på mange af de 27 danske småøer i Sammenslutning, ser det helt anderledes ud på Strynø. Gennem det seneste årti er udviklingen vendt: Ny havn, flere tilflyttere, flere børn i skole og børnehave. Og så er endnu en donation havnet på den driftige ø.
Læs mere her.

Nye aktiviteter og flere tilflyttereDa det så værst ud på Skarø, var der kun 16 beboere tilbage. Nu har man passeret 40. Det sker efter at et ungt par med rødder på øen har købt Magnus Gregersens ejendom ved gadekæret og flytter fast til Skarø fra København.
Samtidig er der sket nye foreningsdannelser, idet der er opstået havnelaug, som vil søge at skabe bedre forhold på havnen. Den nye forening har konstitueret sig med isfabrikant og havnefoged Britta Tarp som formand.

Efter en generalforsamling er bestyrelsen i Skarø Forsamlingshus rekonstrueret med Lasse Bekker som formand samt Poul Andersen og Rene Andersen, der er tiltrådt som næstformand og kasserer.
Læs mere om det lille hyggelige forsamlingshus på www.skarøforsamlingshus.dk.

 

 

 

Skriv et svar


*