Ugens billedhistorie om Svendborg Havn

UDEN FORTID INGEN FREMTID. I tiden frem til byrådsvalget i november næste år vil jeg på denne plads fortælle uddrag af Svendborg Havns årtusind lange historie. Sigtet med min private havnekrønike er, helt uden omsvøb at fortælle, hvilken perle, vi, der lever i dag, har fået i hænderne. Nu er et byrådsflertal ved at ændre havnens liv og rytme til noget helt andet end det, den er: En havn.
Som en god kollega skriver andet sted på disse sider: Lad by være by og havn være havn.
Man kan også sige det lige ud: Der skal ikke være boligblokke på Svendborg Havn og Frederiksøen. Det er man kommet gruelig galt med andre steder i Danmark. Det er en kendsgerning, at Real Dania og det private investeringsfirma Udsyn med hver deres motiver ønsker at bebygge Nordre og Østre Kaj med ganske massive boligblokke, direkte på havnekajerne.
Det er ikke forkert eller odiøst at tjene penge, ligesom det heller ikke er odiøst at bruge sin ytringsfrihed som journalist til at forhindre andre i at score kassen på fællesskabets værdier. Bag lukkede døre er der lagt planer om havnens fremtid. Sådan virker demokratiet.
Bag lukkede døre er der opstået to alternativer. Men der er mange flere muligheder. Det vil formentlig flere tusinde svendborgensere vurdere nærmere på inden de sætter krydset næste år. Må de kommende 50 billedkrøniker om Svendborg Havn – i al ubeskedenhed – være en hjælpsom øjenåbner.
Med venlig hilsen Bjarne Bekker,
medlem af Foreningen til bevarelse af Svendborg Havn.

One Response

Skriv et svar


*