AVERNAKØ – med Øhavets kreative Måge

EN DÅRLIG PREMIERE giver en god forestilling. Sådan hedder det i skuespillerverdenen – og forhåbentlig snart også for den nye, smukke færge, der blev indsat på ruten mellem Faaborg, Lyø og Avernakø med en masse begyndervanskeligheder.

Færgen, der er bygget på Ærø, har især været omtalt for en række problemer, der har skabt kaotiske tilstande for turisterhvervet på de to øer. Men nu, hvor det er hverdag og gemytterne har antaget samme temperaturer som den såkaldte sommer, begynder fordelene at blive særdeles synlige.

I modsætning til færgen ”Højestene” i den anden ende af Det sydfynske Øhav, ligner ”Faaborg III” ikke en vanskabt krydsning af en rutebil og en kampvogn, men en rigtig færge. Endda med udsigt for andre end navigatørerne på broen. Mens passagerer på Svendborg Kommunes færge må nøjes med udsigt i havoverfladen fra saloner i styrbords side, er der en fabelagtig flot udsigt fra salonerne på øhavets nye færge. En kendsgerning, der helt givet vil virke tiltrækkende på det stigende antal turister til småøerne.

Den første rigtige sommerweekend i august trak ikke alene snesevis af lystbåde til en totalpakket Avernakø Havn, men også endagsturister og et større fødselsdagsselskab. Sidstnævnte blev befordret op til Avernakø Forsamlingshus i den rummelige vogn, som Pia Nielsen fra Cafe Mågen har fået bygget hos Storm Container i Faaborg. Ideen er iøvrigt udviklet i samarbejde med Bent Blom, tidligere Bent Strøm Madsen, Faaborg.

– Det har vælret en rigtig stor investering, men vi er ikke i tvivl om, at den på sigt vil tjene sig hjem og skabe mere omsætning på hele øen, siger Pia Nielsen. Det er muligt at booke sightseeingture på Avernakø og Korshavn ved henvendelse til Pia på 2282 3446.

Udflugtsvognen er gennemtænkt i alle detaljer, og ikke mindst er der taget hensyn til sikkerhed og brugervenlighed. Således er vognen udstyret med ramper til gangbesværedes rollatorer. Hvis eksempelvis selskaber af kørestolsbrugere vil se den smukke, lange ø, kan der også være plads til en halv et par større kørestole.
– Vi nyder tilværelsen og udfordringerne her på Avernakø, konstaterer værtinden i Cafe Mågen – inden hun sætter kurs mod forsamlingshusets køkken, hvor et 70-års fødselsdagsselskab har bestilt en lækker menu. Måske på Mågestel 😉

 

 

One Response

Skriv et svar


*