Da Caroline sejlede Dannebrog til Skarø

DET ER IKKE HVERDAGSKOST for besætningen på coasteren Caroline S at få en opgave, som den, der blev bestilt forleden. Svend Poulsen fra Stenstrup lod sig overtale til at afhænde et af sine mesterværker, modellen af kongeskibet Dannebrog, og den er nu indgået i samlingerne på Skarø Museum. Hvor mange timer, der er brugt på at bygge modellen, ved Svend Poulsen ikke. Men det har taget alle fritimer i et halvt år.

– Det er ikke et byggesæt, men det hele er lavet i hånden, fortæller den stolte skibsbygger. Svend har selv fremstillet hver eneste stump, og der er mange små finurligheder i den nøjagtige kopi af regentparrets skib. Den mest spektakulære er dog, at der er er indbygget lys i alle saloner – men prikken over i’et er ubetinget de to bagbords og styrbords lanterner, der lyser smukt op i rødt og grønt under skumringssejladser. Strømforsyningen er indbygget på agterdækket, såmænd med en oplader fra en mobiltelefon som energikilde.

Det smukke skib sikres for pilfingre i en glasmontre, og rundt omkring montren, der placeres under kølen på modellen af ”Fulton”, er plancher, som fortæller om tre regentbesøg i Det sydfynske Øhav. I 1927 på Skarø med det gamle kongeskib, i 1957 på Drejø og det seneste på Skarø i 2009.

Behøver jeg fortælle, at Svend Poulsen blev kapret under togtet og opfordret til at bygge to modeller af Caroline S – et til skibets salon og et til Skarø Museum.

ps.. Formasten knækkede under transporten, men en skibsbygger anduver Skarø Mole i nærmeste fremtid. Lover Svend…

 

SIDSTE: Så er Dannebrog fast forankret på Skarø Museum. I weekenden blev der bygget en montre omkring den smukke model. Assisterende skibsbygmester Kathe Poulsen var med til at lægge sidste hånd på værket, der allerede i weekenden blev stærkt beundret af museets besøgende.

 

 

Skriv et svar


*